Рамбутан е с големината на кестен. Кората му е виненочервена, подобна на пергамент с вълнобразни меки четинести власинки или бодли. Вътрешността на плода е бяла, мека, течна и слузеста.Рамбутан е истинско тропическо растение, което расте във влажните и топли области на Индия, Виетнам и Малайския архипелаг. Богат е на важни минерални вещества и витамин C. Консумира се в прясно състояние, като за целта плодът се разрязва странично и месестата част се изважда. Вкусовите качества на този плод могат да се подобрят, ако се поръси със захар и канела или с ванилова захар. Сервира се добре охладен.
Рамбутан е с големината на кестен. Кората му е виненочервена, подобна на пергамент с вълнобразни меки четинести власинки или бодли. Вътрешността на плода е бяла, мека, течна и слузеста.Рамбутан е истинско тропическо растение, което расте във влажните и топли области на Индия, Виетнам и Малайския архипелаг. Богат е на важни минерални вещества и витамин C. Консумира се в прясно състояние, като за целта плодът се разрязва странично и месестата част се изважда. Вкусовите качества на този плод могат да се подобрят, ако се поръси със захар и канела или с ванилова захар. Сервира се добре охладен.
Здрасти, Ники! Искам да хапна този плод- Рамботан.
ОтговорИзтриване