Ако сте любители на ядките, а и да не сте. Погледнете и тази класация за още и различни ядки и се удивете. Някои факти може да ги знаете, а други не. Макадамия Макадамията никога не се брули или бере от дървото, а се събират падналите от дървото ядки, от земята. Тази ядка притежава най- силната и здрава черупка от всички ядки. чупенето й е трудно. Нужно е налягане от над 20 бара. Макадамията е токсична за кучета. Вижте повече информация за макадамията тук👇. Ядливи кестени Кестените са единствените ядки, които съдържат витамин С. Съдържанието му е около 20%. Кестените могат да се смелят на брашно. Тези дървета са растели навсякъде из селските улици на Нова Англия. Кестените от Америка са доста по- сладки от европейските. Затова американските готвачи ги използват често в закуски, десерти. Правят и пържено кестеново пюре, по традиция поднесено със стриди. Шамфъстък В Китай наричат шамфъстъка „щастливият орех“ или „щастливата ядка“. В Иран е известен като „усмихнатата ядка“. Ядката
Блог за странни, интересни и екзотични плодове и зеленчуци, за някои от които дори не сте и чували...