Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от юли, 2020

Интересни и смайващи факти за ядките втора част

Ако сте любители на ядките, а и да не сте. Погледнете и тази класация за още и различни ядки и се удивете. Някои факти може да ги знаете, а други не. Макадамия Макадамията никога не се брули или бере от дървото, а се събират падналите от дървото ядки, от земята. Тази ядка притежава най- силната и здрава черупка от всички ядки. чупенето й е трудно. Нужно е налягане от над 20 бара. Макадамията е токсична за кучета. Вижте повече информация за макадамията тук👇. Ядливи кестени Кестените са единствените ядки, които съдържат витамин С. Съдържанието му е около 20%. Кестените могат да се смелят на брашно. Тези дървета са растели навсякъде из селските улици на Нова Англия. Кестените от Америка са доста по- сладки от европейските. Затова американските готвачи ги използват често в закуски, десерти. Правят и пържено кестеново пюре, по традиция поднесено със стриди. Шамфъстък В Китай наричат шамфъстъка „щастливият орех“ или „щастливата ядка“. В Иран е известен като „усмихнатата ядка“. Ядката

Как да изберем хубав, сладък и сочен пъпеш?

Пъпешът, един вкусен и ароматен плод. Кой не обича да хапва сочен и разхлаждащ пъпеш. Освен това този плод има и много полезни качества за човешкото тяло. Но как да изберем най- добрия пъпеш от магазинa или сергията. Методите за избор на добър плод са подобни на тези за избор на перфектната диня . В статията ще споделим факторите, гарантиращи приятна летна наслада с сладък и сочен, но и полезен пъпеш. Външен вид Плодовте трябва да са без наранявания, пукнатини или петна. Зелената кора може да покаже, че пъпешът не е узрял. Кората трябва да е добре оцветена, равномерно. А кафявият цвят пък покзва, че е презрял. Сини, сиви, розови петна са от следствие на химикали. Долната част на плодът трябва да е леко мека, а горната е нужно да е с изсъхнала и кяфява дръжка. Това, че кората е груба или гладка не показва със сигурност, че плодът е качествен, защото за различните сортове, гладкоста или грапавостта е различен знак. Допир Хубавият пъпеш е еластичен и мек при долната част и при горната, къ

Как да изберем перфектната диня – вкусна и сладка?

Как да изберем перфектната диня – вкусна и сладка.  🍉🍉 Всеки обича в горещ летен ден да си хапва студена, охлаждаща, утоляваща жаждата и с прекрасен вкус диня. Тя е една сред най- предпочитаните в жегата плодове. Но когато отидем до сергията или магазина все се чудим коя диня да вземем, дали ще е сочна и сладка. Всичко е скрита картинка. Но в тази статия ще Ви покажем и улесним с различни съвети как да изберем по – лесно хубавата диня. Размер Нужно е да не взимаме най - голямата или най- малката диня. Най - подходящи са средните по размер. Особено ако са български огромните дини не са много сладки, понеже нашият климат не позволява плодовете да достигат такива обеми. Голяма е вероятността да са подхранвани с прекалено много изкуствени торове, които динята попива и съдържа повече нитрати. А малките плодове обичайно са неузрели. Каквато и диня да изберете е важно тя да се усеща по- тежка отколкото е. Жълтите петна Те са местата, където зрее още докато е долепена и свързана с земята. Пр

Интересни и смайващи факти за ядките първа част

Ако сте любители на ядките, а и да не сте погледнете тази класация за интересни и смайващи факти за ядките. Някои може и да ги знаете, а други не. Орехите Прачовеците са яли орехи още от 10 000 година преди новата ера. Затова орехите се смятаат за най - старата позната храна, която е добивана от дърво. Известно е, че орехите са полезни за подобряване на мозъчната активност и функции. Маслото от орех стимулира растежа на косата, а също и премахва пърхот. Американската сърдечна асоцияция, пепоръчва да се консумират често орехи , за да предпазите сърцето си. Орехите убиват раковите клетки в дебелото черво. През Средновековието орехите били използвани като лек за главоболие. Може би, заради формата им, наподобяваща на мозък. Бадем Бадемите имат дълъг срок  на годност след като бъдат набрани. Ако се замразят могат да издържат до 2 годни за консумация. Това се дължи на високото съдържание на витамин Е в бадемите . Трябва да благодарим на пчелите, ако обичаме бадеми , защото бадемите